środa, 21 sierpnia 2019

Racuszki jogurtowe

Zapraszam na delikatne i pyszne racuszki jogurtowe. Będą idealne na śniadanie, podwieczorek lub kolację na słodko. Polecam


Składniki:
100 g jogurtu naturalnego
1 jajko
1 łyżka cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka suszonych drożdży
1/2 szkl mąki z samopszy od Biobabalscy
olej do smażenia

Przygotowanie:
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Do miski wlewamy jogurt oraz wbijamy jajko, mieszamy. Następnie dodajemy oba cukry, suszone drożdże i mąkę oraz dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Na patelni rozgrzewamy olej, zmniejszamy ogień i nakładamy łyżką porcję ciasta. Na małym ogniu smażymy racuszki na rumiano. Smacznego



2 komentarze:

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów