środa, 19 czerwca 2019

Sznycle z piersi indyka w panierce

Zapraszam na pyszne sznycle z piersi indyka w chrupiącej panierce. Przyrządzane jak kotlety schabowe lecz z dodatkiem kurkumy super smakują. Idealne na obiad z dodatkiem ziemniaków i surówki. Polecam


Składniki:
4 sznycle z piersi indyka
2 jajka
2 łyżki mąki kukurydzianej
4 łyżki bułki tartej
1/2  kurkumy
sól, pieprz
olej do smażenia

Przygotowanie:
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Lekko rozbijamy tłuczkiem oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Do głębokiego talerza wbijamy jajka, dodajemy kurkumę i rozbijamy widelcem. Na jeden płytki talerz wysypujemy mąkę a na drugi bułkę tartą. Na patelni rozgrzewamy olej. Po kolei każdy kotlet obtaczamy w mące kukurydzianej, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów