poniedziałek, 10 czerwca 2019

Makaron caprese

Zapraszam na pyszny i prosty w przygotowaniu makaron z pomidorkami oraz mozzarellą. Będzie idealny na obiad w gorący dzień. Szybko się go robi, ładnie prezentuje się na talerzu a do tego jak smakuje...


Składniki:
400 g makaronu świdry
125 g mozzarelli w kulkach
200 g pomidorów koktajlowych
świeża bazylia
6 łyżek oleju rzepakowego (lub oliwy)
½ łyżeczki soli

Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Mozzarellę odcedzamy z zalewy. Pomidorki myjemy i osuszamy a następnie przekrajamy na pół.
Listki bazylii myjemy. Na talerze wykładamy ugotowany makaron. Na makaronie układamy kulki mozzarelli, połówki pomidorków i listki bazylii. Posypujemy odrobiną soli i polewamy olejem ( lub oliwą).
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów