niedziela, 30 czerwca 2019

Cieciorka po bretońsku

Zapraszam na pyszną cieciorkę po bretońsku. Cieciorka jest bardzo prosta w przygotowaniu i smakuje tak samo pysznie jak fasolka po bretońsku. Jeśli wykorzystamy ugotowaną wcześniej cieciorkę to takie super danie przygotujemy w 30 minut. Polecam


Składniki:
1 szkl ugotowanej wcześniej cieciorki
75 g kabanosów z szynki
1 cebula
1 puszka pomidorów krojonych
1 łyżka oleju
1/2 łyżeczki majeranku, papryki słodkiej i wędzonej, soli i pieprzu

Przygotowanie:
Cebulę obieramy i drobno kroimy. Kabanosy kroimy w 1 cm kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim cebulę, aż się zrumieni. Potem dodajemy kabanosy i jeszcze chwilę smażymy. Następnie dodajemy pomidory z puszki, cieciorkę oraz przyprawy. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 minut. Smacznego
Przepis na 3 porcje

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów