Do przygotowania moich bułeczek wykorzystałam mąkę orkiszową białą od Biobabalscy.
Składniki:
2 szkl mąki orkiszowej białej+ do podsypania od Biobabalscy
1/2 szkl płatków jaglanych
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki miękkiego masła
2 jajka
50 ml wody gazowanej
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy mąkę, płatki, sodę, sól i proszek do pieczenia, mieszamy. Następnie dodajemy masło, jajka oraz wodę i zagniatamy ciasto. Przekładamy na stolnicę, podsypujemy mąką i rozwałkowujemy na ok. 2-3 cm. Za pomocą szklanki wycinamy kółka i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 25 minut w 200 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów