Składniki:
1 mała sałata rzymska
pół ogórka zielonego
kawałek czerwonej papryki
kilka rzodkiewek
pół czerwonej cebuli
3-4 łyżki kukurydzy z puszki
100 g sera feta
sos: 2 łyżki oliwy
1 łyżeczka syropu z agawy
1 łyżeczka octu jabłkowego
szczypta soli, pieprzu i ziół prowansalskich
Przygotowanie:
Warzywa myjemy i osuszamy. Fetę oraz kukurydzę odsączamy z zalewy. sałatę rwiemy na małe kawałki wprost do miski. Ogórek oraz rzodkiewki kroimy w plasterki, paprykę w małe kawałki a cebulę w piórka. Fetę kroimy w kostkę. Do sałaty dokładamy ogórek, rzodkiewki, paprykę, cebulę, kukurydzę i fetę. Delikatnie mieszamy. Sos: w słoiczku mieszamy ze sobą składniki na sos. Polewamy nim sałatkę przed podaniem. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów