wtorek, 3 grudnia 2019

Pasta z pieczonego kurczaka

Zapraszam na pyszne smarowidło do pieczywa z mięsa z pieczonego kurczaka. Pasta wyszła niezwykle kremowa, delikatna oraz smakowita. Można również zrobić z mięsa z rosołu sobie taką pastę do chlebka. Polecam


Składniki:
600 g mięsa z pieczonego kurczaka (może być również mięso drobiowe z rosołu)
1 szkl bulionu
50 g masła
50 g sera twarogowego
1 łyżeczka soli, pieprzu, czosnku suszonego, curry, papryki słodkiej

Przygotowanie:
Mięso z kurczaka drobno kroimy i przekładamy do kielicha blendera. Następnie dodajemy ser, masło w temperaturze pokojowej, bulion oraz przyprawy. Blendujemy na gładką pastę. Gotowe smarowidło przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce.
(Jeśli będziecie robić pastę z mięsa drobiowego z rosołu, to radzę dodać troszkę więcej przypraw).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów