Składniki:
50 g rukoli
1 mała sałata rzymska
kilka rzodkiewek
1/3 czerwonej papryki
pół zielonego ogórka
10 pomidorków koktajlowych
sos: 1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka miodu
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki oliwy
sól, pieprz
Przygotowanie:
Sałaty oraz warzywa myjemy i osuszamy. Listki rukoli oraz porwane liście sałaty rzymskiej wkładamy do sporej miski. Rzodkiewki (bez ogonków) oraz ogórek bez skórki kroimy w półplasterki i dodajemy do sałat. Pomidorki kroimy na połówki a paprykę w paseczki i dokładamy do pozostałych składników, mieszamy delikatnie. Sos: mieszamy ze sobą składniki na sos i polewamy nim surówkę tuż przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów