niedziela, 7 kwietnia 2019

Pasta jajeczna z wędliną (1 wpis na blogu)

Witajcie. Zaczynam przygodę z bloggerem-wybaczcie mi wpadki jakie się pojawią bo jeszcze trochę to potrwa zanim nauczę się wszystkiego na tej witrynie.
Zapraszam na smakowitą pastę do pieczywa. Tym razem postanowiłam do tradycyjnej pasty jajecznej dodać wędlinę. Wyszło pysznie, prosto i aromatycznie. Polecam


Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
50 g wędliny w plastrach
pęczek szczypiorku
2 łyżki majonezu
sól, pieprz

Przygotowanie:
Jajka obieramy ze skorupek i przekładamy do miseczki a następnie rozdrabniamy widelcem. Szczypiorek myjemy i drobno kroimy, dokładamy do jajek (zostawiamy trochę do posypania). Wędlinę kroimy w drobną kosteczkę i dokładamy do pozostałych składników, mieszamy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy majonez. Ponownie mieszamy i posypujemy odłożonym szczypiorkiem. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów