Zapraszam na smakowitą pastę do pieczywa. Tym razem postanowiłam do tradycyjnej pasty jajecznej dodać wędlinę. Wyszło pysznie, prosto i aromatycznie. Polecam
Składniki:
4 jajka ugotowane na twardo
50 g wędliny w plastrach
pęczek szczypiorku
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka obieramy ze skorupek i przekładamy do miseczki a następnie rozdrabniamy widelcem. Szczypiorek myjemy i drobno kroimy, dokładamy do jajek (zostawiamy trochę do posypania). Wędlinę kroimy w drobną kosteczkę i dokładamy do pozostałych składników, mieszamy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy majonez. Ponownie mieszamy i posypujemy odłożonym szczypiorkiem. Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Pisz śmiało ale bez wulgaryzmów